Bio Update | Mei 2016

Ik stuur een update over de belangrijkste punten in de biologische markt. We zien momenteel een prijs stijging van op de Spaanse en Amerikaanse Amandelen als gevolg van een kleinere oogst verwachting in 2016 in Californië op 2 miljard pond of minder. Volgende week verwachten we een grotere stijging met de toenemende Euro en een kleiner aanbod. Turkse hazelnoten zijn gestegen in de afgelopen maand met minder verkoper steun in de aanloop naar de nieuwe oogst.

Biologische amandelen van de nieuwe oogst uit Spanje, 2016.

Biologische amandelen van de nieuwe oogst uit Spanje, 2016.

We zien nog steeds aannemelijke prijzen op Moldavische Walnoten. Dit is een goede tijd om wat merchandise voorafgaand aan de zomermaanden te beveiligen. De prijzen staan vast voor biologische cashewnoten uit Ivoorkust, India en Vietnam. We verwachten niet dat de markt veel gaat verzachten als de meeste product is geoogst en ongewone weerpatronen volharden in West-Afrika.

Er is nog steeds een goede beschikbaarheid van biologische abrikozen, vijgen en mulberries met relatief stabiele prijzen. We zien minder steun voor biologisch dadels in Tunesië en Pakistan met voornamelijk verdere verwerking kwaliteiten overgebleven. Er zijn geen nieuwe oogst indicaties tot nu toe.

Biologische Chia zaad ligt bijna door de verkoop te wijten aan een kleinere 2015 oogst. We verwachten een normale oogst voor 2016 waarvoor de prijzen iets naar beneden komen. Quinoa ziet lage prijzen op de 2015 oogst met een geleidelijke toename als we verder gaan naar de kleinere nieuwe oogst in Peru en Bolivia die onlangs getroffen zijn door El Niño weersomstandigheden.

Als u een specifieke vraag, laat het me weten. Onze huidige indicaties zijn toegevoegd.

Met vriendelijke groet,

Manon Hollingsworth